Excellence in advisory services

Publicaties

Wisselkoersvooruitzichten maart 2024

De dollar blijft stabiel in 1.07-1.11 range (sinds november 2023). Voorlopig weinig animo om uit deze handelsband te breken, omwille van een gelijkaardig monetair beleid van Fed en ECB. De geldmarkt verwacht nu dat beide centrale banken dit jaar de rente een drietal keer zullen verlagen.

Het Brits pond hoger naar 0.85 door aanhoudende rentesteun Bank of England.

Ziehier de driemaandelijkse update van de wisselkoersvooruitzichten:

 

FX-forecast van 3 maanden geleden:

Lees artikel

Bron: “Reuters FX Poll, ING FX TalkING, KBC Economische vooruitzichten, BNP Forex Bi-Monthly, Belfius FX seminarie”

Gastlezing Hogeschool VIVES Brugge

Vandaag bij Hogeschool VIVES Brugge geweest als gastspreker over valutamarkten.

Zeer boeiend om te doen … en leuk om de studenten ‘Global Business Management’ te ontmoeten. Veel succes aan alle derdejaars met hun examens binnenkort !!!

Brugge, 07/11/2022

FIT Exportbeurs 2022

Dewit Finance was aanwezig op de Flanders Investment & Trade Exportbeurs.
Een zėėr interessante vakbeurs voor bedrijven die internationaal ondernemen: FIT-landenexperten, workshops, seminaries, exposanten, netwerking, …

We kijken alvast uit naar de volgende editie in 2024 !!!

Hoe ga je als bedrijf om met het wisselkoersrisico?

Sluit u een contract in een andere munteenheid dan uw basisvaluta, dan stelt u zich bloot aan wisselkoersrisico’s. Die zijn verbonden met de volatiliteit van de deviezen op de wisselmarkt. Dus hoe langer de looptijd van uw contract, hoe groter het risico op nadelige valutabewegingen.

Hoe koersschommelingen u kunnen raken:

1. Transactierisico. De in- en uitvoerverrichtingen omvatten doorgaans betaaltermijnen. Tijdens die periodes kunnen de wisselschommelingen het bedrag beïnvloeden van de facturen die geconverteerd zijn in nationale munten.

2. Verlies van competitiviteit. Evolueert de wisselkoers van een lokale munt, dan bestaat de kans dat uw producten duurder worden voor buitenlandse kopers.

Zo dekt u zich in tegen nadelige valutabewegingen:

1. Het valutatermijncontract. Deze oplossing – ook wel FX-termijncontract genoemd – maakt het mogelijk om een vaste wisselkoers aan te houden gedurende de contractperiode. Met een FX-termijncontract slaapt u op beide oren. Het is dan ook de meest gebruikte oplossing om zich in te dekken tegen nadelige valutabewegingen. Keerzijde van de medaille: doordat u de koers vastzet, kan u niet profiteren van een eventuele positieve valutabeweging van de vreemde munt in diezelfde periode.

2. Optiestructuren. Het basisprincipe van een optiestructuur is dat u te allen tijde beschermd bent tegen een ongunstige koersbeweging, maar dat u wel volledig of gedeeltelijk kan meegenieten van gunstige evoluties. Binnen deze piste heeft u verschillende mogelijkheden.

 

Bron: “FIT 101 veelgestelde vragen over internationaal ondernemen” 09/2018

 

Dewit Finance celebrates its 2 years (2017)

Dank u wel.

Dank aan onze klanten voor het vertrouwen, nu reeds 2 jaar.

We blijven er keihard voor gaan om jullie dezelfde service te garanderen, elke dag opnieuw.

 

Contacteer Dewit Finance nu en breng top-expertise binnen in uw bedrijf. Onze gespecialiseerde adviesdiensten omvatten o.a.:

– QuickScan: geavanceerde risicomanagement-analyse van uw bedrijf (doorlichting a.d.h.v. tool ‘FX Risk Scanner’)

– opstellen van hedging policy, met gebruik van duidelijke FX-indekkingsstrategie.

– kortlopende opleidingen voor CFO, treasurer en andere medewerkers van het finance team.

– CFO Services: ongoing ondersteuning aan CFO/treasurer bij financieel risicobeheer (informatieverschaffing valutamarkten, deelname FX-meetings, operationele begeleiding bij het afsluiten van FX-transacties, bankenrelaties, …)

– arbitrage (controle van prijszetting bij banken)

FX Global Code

Op 25 mei 2017 lanceerden méér dan 40 marktspelers, grote banken als BNP Paribas, Deutsche Bank en ING Bank maar ook nieuwsdiensten als Bloomberg en Thomson Reuters, in samenwerking met de centrale banken (Fed, ECB, BOE) een 75-pagina’s tellende gedragscode, de FX Global Code.

Het gaat om richtlijnen op o.a. het vlak van prijszetting, het delen van vertrouwelijke informatie en de bonussen voor de traders.

Lees artikel

Bron: “FX Global Code” 05/2017

Olifant in de kamer

Enkel de groeilanden (BRICS, MINT) en de superrijken (Mark Zuckerberg, Cristiano Ronaldo, Madonna, …) profiteerden volop van de globalisatie. Europa en de VS duidelijk niet. Verklaart de ‘olifant’ de recente opmars van het populisme?

olifant-in-de-kamer

Lees artikel

Bron: “BNP Paribas Fortis seminarie” 29/11/2016

Dewit Finance viert zijn eerste verjaardag (2016)

shutterstock_208330348

Twaalf maanden na de oprichting van Dewit Finance zetten we ons elke dag opnieuw in om kmo’s en ondernemers te adviseren bij hun muntrisico’s en wealth management klanten bij hun valutabeleggingen. 

Uiteraard gaat onze dank uit naar de 11 ondernemingen die wij ondertussen met trots als referenties kunnen voorstellen. Onze belofte “Excellence in advisory services” blijft ook het komende jaar de absolute doelstelling.

De CFO’s, treasurers en ondernemers van de 11 bedrijven die ons sinds oktober 2015 hun vertrouwen schonken, zijn de mensen die hun bedrijf uitgebouwd hebben tot wat het nu is.

Ontdek hier op de website wat Dewit Finance, als onafhankelijk adviseur in financieel risicobeheer voor uw onderneming (of voor u als belegger) kan doen:

– FX Risk Advisory

– CFO Services (Risk Management)

– Arbitrage

– FX Investment voor wealth management klanten

cartoon-consultant