Excellence in advisory services

Publicaties

OESO groeivooruitzichten 2021 en 2022

De wereldeconomie zal dit jaar sterker groeien dan eerder gedacht, mede door de extra stimulus in de VS en de vaccinuitrol. Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) komt de groei in 2021 uit op +5,6 procent, terwijl in december nog op 4,2 procent werd gerekend. India, China en de VS scoren sterk met forse groei verwacht in 2021, Japan en Duitsland stellen teleur. De OESO rekent voor volgend jaar op een groei van de wereldeconomie met +4,0 procent.

Lees artikel

Bron: “OECD Economic Outlook, Maart 2021”

Dewit Finance celebrates its 2 years (2017)

Dank u wel.

Dank aan onze klanten voor het vertrouwen, nu reeds 2 jaar.

We blijven er keihard voor gaan om jullie dezelfde service te garanderen, elke dag opnieuw.

 

Contacteer Dewit Finance nu en breng top-expertise binnen in uw bedrijf. Onze gespecialiseerde adviesdiensten omvatten oa:

– Market Risk Scanner: geavanceerde risicomanagement-analyse van uw bedrijf met intern auditrapport en aanbevelingen voor optimalisatie. (QuickScan doorlichting)

– opstellen van hedging policy (met oa uitwerken van FX-indekkingsstrategie)

– kortlopende opleidingen voor CFO en treasury medewerkers om financieel risicobeheer verder te professionaliseren.

– strategisch advies bij hedging (hedgingstrategie, keuze financieel instrument, timing transacties, met welke bank) en operationele begeleiding bij het afsluiten van FX- en rentetransacties.

– FX research: analyse van financiële markten (munten)

– arbitrage (controle van prijszetting bij banken)

– gesprekspartner met banken (jaarlijkse meetings, geschillenbeslechting, …)

FX Global Code

Op 25 mei 2017 lanceerden méér dan 40 marktspelers, grote banken als BNP Paribas, Deutsche Bank en ING Bank maar ook nieuwsdiensten als Bloomberg en Thomson Reuters, in samenwerking met de centrale banken (Fed, ECB, BOE) een 75-pagina’s tellende gedragscode, de FX Global Code.

Het gaat om richtlijnen op oa het vlak van prijszetting, het delen van vertrouwelijke informatie en de bonussen voor de traders.

Olifant in de kamer

Enkel de groeilanden (BRICS, MINT) en de superrijken (Mark Zuckerberg, Cristiano Ronaldo, Madonna, …) profiteerden volop van de globalisatie. Europa en de VS duidelijk niet. Verklaart de ‘olifant’ de recente opmars van het populisme?

olifant-in-de-kamer

Lees artikel

Bron: “BNP Paribas Fortis seminarie” 29/11/2016

Dewit Finance viert zijn eerste verjaardag (2016)

shutterstock_208330348

Twaalf maanden na de oprichting van Dewit Finance zetten we ons elke dag opnieuw in om kmo’s en ondernemers te adviseren met hun munt- en renterisico’s en private banking klanten bij hun valutabeleggingen. 

Uiteraard gaat onze dank uit naar de 11 ondernemingen die wij ondertussen met trots als referenties kunnen voorstellen. Onze belofte “Excellence in advisory services” blijft ook het komende jaar de absolute doelstelling.

De CFO’s, treasurers en ondernemers van de 11 bedrijven die ons sinds oktober 2015 hun vertrouwen schonken, zijn de mensen die hun bedrijf uitgebouwd hebben tot wat het nu is.

Ontdek hier op de website wat Dewit Finance -als onafhankelijk adviseur in financieel risicobeheer- voor uw onderneming (of voor u als belegger) kan doen:

– Risk Advisory

– CFO Services (Risk Management)

– Arbitrage

– Financial Markets Research

– FX Investment (private banking and wealthmanagement)

cartoon-consultant