Excellence in advisory services

Over Dewit Finance

Dewit Finance is sinds 2015 een toonaangevend adviesbureau met expertisegebied Financial Risk Management.

Gevestigd in Hove (Antwerpen) bedienen we middelgrote en grote ondernemingen in België en Nederland op vlak van valutarisico management en renterisico management.

Samen met Dewit Finance kunnen onze klanten de complexiteit van de huidige volatiele financiële markten efficiënter beheren. Door het afdekken van valuta- en renterisico’s (hedging), beschermen we onze bedrijfsklanten tegen ongunstige koersschommelingen en stellen we hun winstmarges veilig. We ondersteunen de ondernemingen om hun financieel risicobeheer verder te professionaliseren en daardoor ook de winstgevendheid van het bedrijf te vergroten.

Dewit Finance werkt adviesgedreven en onafhankelijk in het belang van uw onderneming, zonder daarbij (bestaande) bankrelaties te verstoren.

Dewit Finance… uw financieel adviesbureau gespecialiseerd in hedging.

 

Hoe gaan we concreet te werk?

  • STAP 1: MARKET RISK QUICKSCAN   We maken een volledige doorlichting van de onderneming met onze tool Market Risk Scanner en brengen oa alle valuta- en renterisico’s duidelijk in kaart. De quickscan levert een geavanceerde risicomanagement-analyse van het bedrijf, met auditrapport en aanbevelingen voor optimalisatie waarmee onze klanten verder aan de slag kunnen gaan.
  • STAP 2: HEDGING POLICY + FX STRATEGIE   We werken met onze klanten een allesomvattend valuta- en renterisicobeleid uit (hedging policy) met oa gebruik van een duidelijke indekkingsstrategie, en dit steeds binnen de gewenste risicoappetijt van het bedrijf.
  • STAP 3: CFO SERVICES (RISK MANAGEMENT)   Ondersteuning bij financieel risicomanagement door CFO/treasurer: strategisch advies bij hedging (afdekken valuta- en renterisico’s: financieel product/timing/welke bank) en operationele begeleiding bij afsluiten van valuta- en rentetransacties (met/zonder dealingmandaat). Op regelmatige basis worden er treasury meetings georganiseerd met oa update markten, hedging rapportering en bespreking van strategie risicobeheer.

 

Wij bieden risicomanagement diensten aan voor bedrijven en de openbare sector.

Wij streven steeds naar een goede verstandhouding en optimaal gebruik van bankrelaties.

 

 

vacature: junior advisor FRM

vacature: senior advisor FRM