Excellence in advisory services

Over Dewit Finance

Dewit Finance is sinds 2015 een toonaangevend adviesbureau met expertisegebied FX Risk Management.

Gevestigd in Hove (Antwerpen) adviseren we middelgrote en grote ondernemingen in België en Nederland bij hun valutarisicobeheer.

Samen met Dewit Finance kunnen onze klanten die internationaal ondernemen, de complexiteit van wisselkoersen efficiënter beheersen. Door het afdekken van valutarisico’s beschermen we onze bedrijfsklanten tegen ongunstige koersschommelingen en stellen we aldus hun commerciële winstmarges veilig, met extra opwaarts potentieel.

Dewit Finance werkt adviesgedreven en onafhankelijk in het belang van uw onderneming, zonder daarbij (bestaande) bankrelaties te verstoren. Wij streven steeds naar een goede verstandhouding en optimaal gebruik van bankrelaties.

Dewit Finance… uw financieel adviesbureau voor indekking tegen wisselkoersrisico’s.

 

 

VALUTARISICOBEHEER VOOR BEDRIJVEN (HEDGING)

Onze adviesdiensten omvatten:

1. FX RISK ADVISORY

– We doen een grondige doorlichting van de onderneming a.d.h.v. onze tool FX Risk Scanner. De QuickScan levert een risicomanagement-analyse van uw bedrijf, met aanbevelingen voor verdere optimalisatie van het valutarisicobeheer.

– We werken met onze kmo-klanten een gedetailleerde hedging policy uit (valutarisicobeleid) met gebruik van een duidelijke FX-indekkingsstrategie, en dit steeds binnen de gewenste risicoappetijt van het bedrijf.

– We geven kortlopende opleidingen voor werknemers. Zodoende zetten we heel erg in op het binnenbrengen van belangrijke expertise in uw bedrijf en/of verdere professionalisering van uw financieel team.

 

2. CFO SERVICES (RISK MANAGEMENT)

Ongoing ondersteuning aan CFO/treasurer bij financieel risicobeheer:

– We informeren onze kmo-klanten over belangrijke marktontwikkelingen en detecteren trendbewegingen/marktopportuniteiten door een diepgaande analyse van de financiële markten (wisselkoersen).

– Op regelmatige basis worden er FX-meetings georganiseerd met o.a. update markten, hedging performance rapportering en bespreking van valutarisico-strategie.

– Operationele begeleiding bij afsluiten van valutatransacties (met/zonder dealingmandaat).

 

“Kmo’s die internationaal actief zijn, behoren tot de beter presterende ondernemingen. Maar buitenlandse handel brengt ook bepaalde uitdagingen met zich mee. Doordat de internationale valutamarkt continu in beweging is en wisselkoersen onvoorspelbaar zijn, krijg je als onderneming te maken met de moeilijkheid om zich tegen wisselkoersrisico’s in te dekken.

Sinds 2015 werken wij als valutaspecialist voor bedrijven uit diverse sectoren: voeding, textiel, farma, elektronica, … met een duidelijke focus op internationaal opererende familiebedrijven en kmo’s tot 150 mio euro jaaromzet. (USD, GBP, NOK, SEK, PLN, HUF, CZK, ZAR, BRL, INR, AED,  …)

We hebben voor de kmo-markt specifieke oplossingen voor valutarisicobeheer uitgedokterd, van strategie tot rapportering” zegt Alain Dewit, de oprichter van adviesbureau Dewit Finance.

 

vacature: senior Fx Advisor

update: januari 2024