Excellence in advisory services

Over Dewit Finance

Dewit Finance is sinds 2015 een toonaangevend adviesbureau met expertisegebied Financial Risk Management.

Gevestigd in Hove (Antwerpen) bedienen we middelgrote en grote ondernemingen in België en Nederland op vlak van valutarisico management en renterisico management.

Samen met Dewit Finance kunnen onze klanten de complexiteit van de huidige financiële markten beter beheren (valuta- en renteschommelingen), hun financieel risicobeheer verder professionaliseren en daardoor ook de winstgevendheid van het bedrijf vergroten.

Dewit Finance werkt adviesgedreven en onafhankelijk in het belang van uw onderneming, zonder daarbij (bestaande) bankrelaties te verstoren.

Dewit Finance… hét go-to adviesbureau gespecialiseerd in financieel risicobeheer.

 

Hoe gaan we concreet te werk?

  • STAP 1: MARKET RISK QUICKSCAN   We maken een volledige doorlichting van het bedrijf met onze tool Market Risk quickscan. Een geavanceerde risicomanagement-analyse van het bedrijf, met auditrapport en aanbevelingen waarmee onze klanten verder aan de slag kunnen gaan.
  • STAP 2: HEDGING POLICY + FX STRATEGIE   We begeleiden onze klanten met het in kaart brengen van alle financiële risico’s binnen het bedrijf (zowel valuta- als renterisico’s). We werken met onze klanten een allesomvattend valuta- en renterisicobeleid uit (hedging policy) met oa gebruik van een duidelijke indekkingsstrategie, en dit steeds binnen de gewenste risicoappetijt van het bedrijf.
  • STAP 3: CFO SERVICES (RISK MANAGEMENT)   Ondersteuning bij risicobeheeractiviteiten van CFO/treasurer: advies bij risicobeheer (afdekken valuta- en renterisico’s: financieel product/timing/welke bank) en operationele begeleiding bij afsluiten van valuta- en rentetransacties (met/zonder dealingmandaat). Op regelmatige basis worden er treasury meetings georganiseerd met bespreking van de actuele marktsituatie, treasury updates (incl. rapportering) en de strategie voor het risicobeheer.

 

Wij bieden risicomanagement diensten aan voor bedrijven en de openbare sector.

Wij streven steeds naar een goede verstandhouding en optimaal gebruik van bankrelaties.

 

 

vacature: junior advisor FRM

vacature: senior advisor FRM